Pilar Bosch i Josep Maria Tegido parlen sobre la commemoració de l’1 d’octubre a Garrigàs

Pilar Bosch i Josep Maria Tegido parlen sobre la commemoració de l’1 d’octubre a Garrigàs

208 views
0

L’alcaldessa de Garrigàs Pilar Bosch i el coordinador de la Taula Empordanesa per la Memòria de l’1 d’Octubre Josep Maria Tegido-Mallart van visitar Animals de Nit per parlar sobre l’acte del 29 de setembre a Garrigàs de commemoració de l’1 d’octubre.

L’alcaldessa Pilar Bosch va explicar que Garrigàs s’ha abocat per complet en l’organització de l’acte del dissabte vinent. I ha explicat que en un principi “Volíem que fos un acte petit, però ara ja engloba a l’Alt Empordà i al Baix Empordà”.

L’acte del dia 29 segons Bosch “serà un dia complet a #Garrigas. Tindrem 200 participants entre poetes, música, artistes i gent del món de l’espectavle que vindran a participar a l’acte. Començarem al matí i acabarem a la matinada”. I a afegit que “Aprofitarem aquest dia per donar-li al local social de Garrigàs el nom d’1 d’octubre, farem un dinar popular i s’estrenarà un espectacle participatiu que es diu “El ball de les urnes”.

Per la seva banda Josep Maria Tegido-Mallart que tenen la “La voluntat és que es converteixi en una mena de referent que es pugui repetir cada cop que s’acosti aquesta data”

Referentit-se a l’1 d’octubre del 2017 Tegido-Mallart ha manifestat que “No ens voliem creure les imatge de l’#1doctubre passat. Tot i la terrible actuació de l’Estat Espanyol, ens vam mantenir ferms i determinats. No podem deixar que aixó s’aturi”.

Entre les persones que hi actuaran de manera “desinteressada”, hi haurà El Pot Petit, Joanjo Bosk, els Castellers de Figueres, la Txe Arana, Martí Peraferrer, Francesc Tomàs, Lídia Domingo i familiars dels “presos polítics”, entre molts d’altres.

El dijous 27, a més, s’inaugurarà una exposició amb fotografies d’aquell dia i es farà una taula rodona amb fotògrafs que van participar-hi.

Escolteu l’entrevista completa a continuació:

About author

Your email address will not be published. Required fields are marked *