Joan Mena: Només hi ha una sortida al conflicte amb Catalunya. Un referèndum vinculant i pactat que doni veu a tots els catalans

Joan Mena: Només hi ha una sortida al conflicte amb Catalunya. Un referèndum vinculant i pactat que doni veu a tots els catalans

119 views
0

Animals de Nit van parlar sobre els pressupostos de l’Estat, els presos polítics i l’arribada de l’extrema dreta a les institucions amb el diputat d’En Comú Podem al Congrés dels Diputats Joan Mena.

Mena va expressar la preocupació des de la seva formació per la pujada de l’extrema dreta, segons el diputat “El que ha passat a Andalusia és una molta mala notícia“, afegint que “Les propostes socials i antifeministes de VOX i el seu finançament estrany, és un escenari molt preocupant, però les mobilitzacions contra l’extrema dreta són una molt bona notícia de solidaritat i fraternitat de tots els pobles de l’Estat“.

Per Joan Mena la pujada de l’extrema dreta a Andalusia i a diferents estats europeus ha estat deguda pel paper benèvol de la socialdemocràcia, que “no han acompanyat a les esquerres transformadores i s’han agenollat as poder polítics i financers, fet que ha obert la porta a les polítiques populistes“.

Pel que fa al tema dels pressupostos del govern de l’Estat, per Mena, els pressupostos són molt positius per Catalunya, però la situació actual de país amb presos polítics no ajuda a desencallar les negociacions. El diputat d’En Comú Podem ha explicat que la seva formació ha demanat al president Pedro Sánchez que “deixi d’interpel·lar a C’s i PP i comenci a parlar de veritat amb ERC i PDeCAT”, afegint que “desitgem que hi hagi un gest amb els partits independentistes“.

Mena també s’ha referit a la situació política de Catalunya, afirmant que “només hi ha una sortida al conflicte amb Catalunya, i és un referèndum vinculant que doni veu a tots els catalans, però els partits catalans que estem a favor d’aquesta via, no han d’anar pel bloqueig. Han d’ajudar al canvi democràtic, també a la resta de l’Estat Espanyol“.

Per acabar el diputat Joan Mena ha parlat del paper de la seva formació a les eleccions municipals del mes de maig “som una força municipalista i anem a aquestes eleccions a seguir amb el canvi que s’han produït a grans ciutats com Barcelona“.

Podeu escoltar l’entrevista completa aquí:

About author

Your email address will not be published. Required fields are marked *