il·lusió, actitud, esforç aquest és el resum del Quin matí d’avui en directe des de la Fira d’Ocupació +45 que s’ha fet a Vilafant

il·lusió, actitud, esforç aquest és el resum del Quin matí d’avui en directe des de la Fira d’Ocupació +45 que s’ha fet a Vilafant

232 views
0

Ràdio Vilafant amb l’equip del Quin matí ha estat present a la fira d’ocupació per persones amb més de 45 anys que en aquesta 4 edició s’ha fet el pavelló Joel González de Vilafant. Durant tot el matí el pavelló ha estat un espai de trobada entre empreses i persones de més de 45 anys que busquen feina. Una jornada on també hi ha hagut 2 tallers, un de millora de l’autoestima i un altre de risoterapia. Una molt bona jornada per fer contactes i teixir xarxa arrel d’aquesta iniciativa que s’ha dut a terme conjuntament entre els ajuntaments de Figueres, Roses, Castelló d’Empúries i Vilafant amb el Consell Comarcal i el Servei d’Ocupació de Catalunya.

En el programa d’avui hem començat parlant amb l’alcaldessa de Vilafant Consol Cantenys. Ella ha destacat la importància d’aquesta fira pel municipi i ha remarcat que les administracions han de donar solució a les necessitats de les persones, més analitzant les dades d’atur que tenim a l’Alt Empordà. Cantenys també ha recordat que el que cal és actitud i que la sort no existeix, sinó que un mateix se l’ha de generar. No us perdeu l’entrevista

 

Hem seguit fent una radiografia de la situació dels aturats de més de 45 anys a l’Alt Empordà, dibuixant el perfil de les persones que busquen feina en aquest sector i ho hem fet acompanyats de la Glòria Parpal la directora de la oficina del SOC de Figueres i també hem estat amb en Carles Insa el nostre coach.

 

 

A la segona hora de programa hem parlat amb els empresaris. Hem començat parlant amb l’August Conesa del grup Conesa que tenen dues empreses, la fabricant de la caixa d’eines metàl·lica HECO i l’empresa Mineralia. Amb ell hem parlat de la importància de formar a les persones en els oficis. Conesa ha destacat que cal treure l’estigma a la formació professional.

 

Amb en Carles Insa, el nostre coach de capçalera hem repassat els principals consells que hem de tenir en compte quan afrontem una entrevista de feina. Així que ja ho sabeu, paper i llapis:

 

I per acabar el programa hem parlat de la importància de la formació i la especialització, en concret en el món de la neteja. Ho hem fet amb en Mariano Decarli responsable de la empresa Clean Deal que ofereix una oportunitat a tothom qui vulgui treballar en aquest sector. Ens ha explicat que ells ofereixen formació a tot tipus de persones encara que tingui capacitats diferents.

Un programa que ens ha permès descobrir moltes històries que ens encanta compartir amb tots els nostres oients. A més el Quin matí d’avui també hem tingut en Carles Pujol que amb la seva càmara ha estat captant l’ambient d’aquesta fira que ell ha definit amb la paraula il·lusió.

 

About author