Animals de Nit entrevisten a Marta Felip “La crítica destructiva no porta enlloc”

Animals de Nit entrevisten a Marta Felip “La crítica destructiva no porta enlloc”

233 views
0

Marta Felip va visitar dimarts al vespre Animals de Nit per concedir la seva última entrevista com alcaldessa de Figueres.

A l’entrevista Felip va expressar la incomprensió a la paralització del ple de renúncia del passat dilluns per part dels grups de l’oposició i va declarar que aquest gest “va ser fruit de la improvisació de l’oposició que efectivament no porta enlloc“.

Felip va explicar que tot i plegar d’alcaldessa, durant el ple que hi ha convocat just després del de renúncia, seguirà sent regidora, però que en uns dies deixarà el seu lloc a l’Ajuntament. I va declarar que no sap si seria possible un alcalde alternatiu al de Jordi Masquef explicant que “Si cap dels altres candidats té 11 vots, Jordi Masquef serà el proper alcalde de Figueres. No sé si acabarà reeixint un candidat alternatiu. Demà ho sabrem“.

Pel que fa a la valoració del seu darrer mandat, Marta Felip va explicar les dificultats d’entesa que hi va haver amb el grup del PSC. Per l’exalcaldessa “va ser molt complicat. No volíem fer 2 ajuntaments. La nostra voluntat era anar tots a una, però no va ser possible“. I va sentenciar que “amb minoria s’ha aconseguit fer feina malgrat les dificultats. Parlant i negociant amb tots els grups“.

També van haver-hi referències al seu predecessor al càrrec, Santi Vila. Felip va definir a Vila com un “personatge polític molt potent per #Figueres i ha deixat molta empremta al municipi“. Però va afegir que la seva ombra s’ha volgut fer més allargada del que en realitat ha estat explicant que “quan ell va plegar i va deixar fer a l’equip de govern que es va quedar“.

Finalment la secretària general d’empresa i coneixement del govern de la Generalitat va reconèixer que Figueres pateix molts problemes però que “la crítica destructiva no va enlloc. El problema ve de molt lluny. No es va pensar quina base econòmica tindrien la nova gent que venia a viure a la ciutat. Amb la crisi econòmica l’impacte va ser molt més“.

I va acabar explicant que el nou pla urbanístic donarà un canvi a Figueres, però que cal anar amb consonància amb la comarca. No es pot entendre la ciutat sense la comarca. Cal que Figueres sigui capital comarcal, però calen dinàmiques de cohesió entre la ciutat i tot l’Alt Empordà.

Podeu escoltar l’àudio sense de l’entrevista a continuació:

Fotos: Jordi Oliveres Pallach

 

About author

Your email address will not be published. Required fields are marked *