Animals de Nit celebra el debat amb els candidats gironins per a les eleccions al Congrés i al Senat del 28 d’abril

Animals de Nit celebra el debat amb els candidats gironins per a les eleccions al Congrés i al Senat del 28 d’abril

137 views
0

Jordi Martí i Josep Maria Cervera, candidats d’Esquerra Republicana i de Junts per Catalunya també al Senat, i els caps de llista al Congrés dels Diputats d’En Comú Podem Joan Luengo, del PSC Marc Lamuà, i Partit Popular Sergio Santamaria van participar en el debat on es va tractar en un primer bloc temes relacionats amb les Comarques Gironines i l’Alt Empordà i en un segon es va parlar de política nacional i pactes electorals.

Les diferents formacions, a la que va faltar Ciutadans per problemes d’agenda, van destacar la importància de ser presents al Congrés i al Senat.

El primer a iniciar el debat va ser el republicà Jordi Martí que va expressar que “Anem a Madrid a contraposar les urnes a la repressió i a millorar la qualitat de vida i a defensar els interessos dels gironins i les gironines“.

Per la seva banda el candidat de Junts per Catalunya Josep Maria Cervera va explicar que la seva formació “Representa una candidatura transversal. El 28 d’abril anem a Madrid després d’1 any de repressió del 155 a treballar de per la llibertat i la democràcia“.

En Comú Podem de la mà del seu candidat Joan Luengo va destacar la importància de defensar les Comarques Gironines i la seva gent “Vaig al Congreso a defensar les Comarques Gironines i la seva gent, el territori i les infraestructures. Però anem també a Madrid a defensar els drets i les llibertats contra el tripartit de l’extrema dreta“.

El cap de llista socialista Marc Lamuà va destacar la feina del govern socialista en aquests darrers mesos i va explicar que “Volem representar els interessos de totes les persones de Comarques Gironines i els seus drets que s’han anat guanyant durant aquests mesos de govern socialista“.

El torn d’intervencions el va tancar el popular Sergio Santamaria que va explicar que “Vamos a Madrid a legislar sobre la concórdia y a defender el espíritu de la Constitución del 78 i contra los golpistas del 1de octubre“.

Durant el primer bloc sobre política territorial, els diferents candidats van defensar les actuacions realitzades i les propostes de les seves respectives candidatures per dur a terme a les Comarques Gironines i a l’Alt Empordà. Marc Lamuà va destacar que gràcies al PSC es va aconseguir aturar part de la MAT i va afegir que “Fent front comú des de posicions diferents es pot arribar a fer molta feina”.

Sergio Santamaria va destacar la feina del PP quan estaven al capdavant del govern espanyol i ha expressat que “Des del PP se ha buscado siempre la interacción con el territorio en materia de grandes infraestructuras como es el caso de la N-II. Intentando siempre dialogar y conseguir grandes consensos en el beneficio de todos”.

Des d’En Comú Podem Joan Luengo ha parlat de propostes de futur concretes com la d’aturar el projecte del tub de gas fins a la frontera francesa que destruiria part del subsòl de les Comarques Gironines. En aquesta línia ha anat el republicà Jordi Marí que ha expressat la voluntat d’aconseguir “portar l’ample de via internacional, fer que el port de Palamós sigui espai schengen i aconseguir els soterraments dels passos a nivell“.

Pel que fa al bloc sobre política nacional des de Junts per Catalunya s’ha destacat el moment d’excepcionalitat d’aquestes eleccions que han de servir per seguir treballant per assolir la república catalana.

De forma contraposada, Sergio Santamaria ha expressat la importància del PP per donar veu “a los constitucionalistas de les Comarques Gironines“.

Pel que fa a En Comú Podem, Joan Luengo ha proposat un pacte real amb l’Estat per garantir als ciutadans i les ciutadanes “que puguin decidir el seu futur amb llibertat“.

El socialista Marc Lamuà no ha tancat la porta a cap opció de pacte si els socialistes són la llista més votada, però ha insistit que “són altres formacions les que han dit que no pactaran amb el PSOE” i ha afegit que “Cal seguir treballant com ho ha fet el govern en els darrers mesos“.

Finalment el cap de llista d’ERC al senat Jordi Martí ha tancat aquest bloc expressant que “Estem vivint un moment excepcional i des d’Esquerra Republicana presentem la millor proposta per defensar les nostres Comarques. Cal aprofitar tots els altaveus fins que aconseguim la República. Som independentistes i ho serem sempre El referèndum final és inevitable“.

Podeu escoltar l’audio complet del debat a continuació

About author