Vilafant farà un cribratge massiu per detactar asimptomàtics de Covid-19

Vilafant farà un cribratge massiu per detactar asimptomàtics de Covid-19

88 views
0

A petició del Ajuntament de Vilafant, el Departament de Salut farà un cribratge massiu al municipi, durant dos dies per frenar els contagis de COVID.

El dispositiu entrarà en funcionament el 21 i 22 de desembre en horari de tarda i l’objectiu és el de trencar les cadenes de transmissió

Es faran proves de detecció amb testos antigènics ràpids a persones asimptomàtiques majors de 16 anys.

La situació epidemiològica de Vilafant aquesta última setmana situa el risc de rebrot als 280,45 i s’han detectat 9 casos positius. Un 4,19% de les proves fetes (ja siguin Testos antigènics ràpids o PCR) estan donant positiu. La setmana passada el risc de rebrot se situava als 815,62 i es van detectar 17 positius.

Tallar les cadenes de contagis

La mesura està dirigida a la població asimptomàtica de més de 16 anys, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. L’estratègia de fer proves a la comunitat es fa per detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que n’hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus al seu entorn.

Aquest cribratge s’està organitzant amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafant, que col·labora en la logística i la difusió local, l’Institut Català de la Salut, que organitza el dispositiu, i l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

About author