Voleu descobrir el Castell de Sant Ferran, avui el Para-Sol s’ha endinsat a la Fortalesa més gran d’Europa

Voleu descobrir el Castell de Sant Ferran, avui el Para-Sol s’ha endinsat a la Fortalesa més gran d’Europa

215 views
0

L’equip del Para-Sol avui ha estat al Castell de Sant Ferran. Des d’allà hem intentat conèixer millor aquest gran patrimoni cultural que és la Fortalesa del Castell de Sant Ferran. Entre entrevista i entrevista també hem aprofitat per visitar el patí d’armes (espectacular) i també les cavallerises, un espai amb molt d’encant i un dels preferits dels convidats del programa d’avui.

 

 

 

 

 

 

 

Per començar a descobrir els secretes d’aquesta gran fortalesa hem parlat amb el President del Consorci del Castell de Sant Ferran Carlos Díaz Capmany.

Amb ell hem descobert els motius de la construcció d’aquesta gran fortalesa que havia de servir per defensar la frontera entre l’Espanya i França. També ens ha explicat perquè el castell té el sobrenom de la “Bella inútil”. Una fortalesa de grans dimensions que va estar construida pels millors enginyers i que el 1766 va tenir la part de defensa acabada, ja que el castell no va estar mai acabat del tot. Si voleu saber-ne més escolteu aquí l’entrevista.

 

Amb el director del Consorci del Castell de Sant Ferran, Antonio Merlán hem fet un salt en el temps i hem repassat l’actualitat del Castell.

Amb ell hem parlat de la gestió i del dia dia del Castell de Sant Ferran a través del Consorci que està format per l’Ajuntament de Figueres, La Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Defenesa. Antonio Merlán també ens ha parlat de totes les activiats que es realitzen al castell i ens ha parlat també de les obres que s’hi han anat fent per mantenir aquest patrimoni cultural. Torneu escoltar l’entrevista:

 

A la segona hora del Para-sol hem pogut descobrir de la mà del Conservador del Castell i Cap de Serveis de la Fundació Fortaleses de Catalunya Juan Manuel Alfaro totes les visites que ofereix al Castell.

Vistites guiades que per culpa de la situació de Pandèmia mundial s’han hagut d’anul·lar, però si que es pot visitar la fortalesa de manera lliure i de manera individual. Alfaro ens ha explicat que per tal d’arribar a la gran diversitat de visitants de Sant Ferran van dividir les visites, algunes es poden fer a peu amb l’acompanyament d’un guia però d’altres es fan amb un jeep i fins i tot les de la Catedral de l’aigua es fan amb embarcacions per navegar pels grans diposits d’aigua sota el Castell. També ens ha explicat que hi trobem també fauna, per tant la visita el castell, ara sense guiatge, pot ser molt intressant ja que ofereix patrimoni cultural i també natural. Escolteu a Juan Manuel Alfaro que al final de l’entrevista ens desmitifica algun rumor sobre el castell, escolteu escolteu.

 

I per acabar el programa d’avui ens ha acompanyat Alfons Martínez regidor de Cultura de l’Ajuntament de Figueres.

Amb ell hem parlat de tot el potencial que té el Castell de Sant Ferran i de totes les possibilitats de projectes que hi ha a la Fortalesa. N’ha destacat el projecte que té l’ajuntament de la Convention Boreau que inclouria el castell com espai de congresos com un equipament cultural més de la ciutat. Li hem preguntat quin era el seu racó preferit del Castell de Sant Ferran i ha escollit un espai amb molta trasendència històrica, si voleu saber quin és escolteu aquí l’entrevista.

 

Del programa d’avui hem après molt i ens hem quedat amb les ganes de fer una visita completa, esperem que ben aviat les visites amb guia es puguin reprendre, mentrestant l’equip del programa ha fet la visita individual.

 

About author