Observem el cel i fem estada a un càmping amb ànima, tot el Bassegoda park i al Observatori Astronòmic d’Albanyà

Observem el cel i fem estada a un càmping amb ànima, tot el Bassegoda park i al Observatori Astronòmic d’Albanyà

211 views
0

Avui l’equip del Para-Sol ha mirat cap al cel i ho ha fet des d’un dels millors cels de l’Alt Empordà des del cel d’Albanyà.  Per fer el programa d’aquest divendres hem marxat fins el Càmping Bassegoda Park i a l’Observatori Astronòmic d’Albanyà.

Hem començat parlant amb l’Esteve Guerra el director del Càmping Bassagoda Park  Amb ell hem parlat de la filosofia del càmping, un lloc on poder admirar la natura i a més a més viure experiències. Precisment una d’aquestes experiències serà la projecció del documental “Kayak no limits” el proper 26 d’agost. Una projecció que es farà al observatori tots els diners que es recaptin aniran destinats a la Fundació GERD.

El Càmping Bassagoda Park és un càmping amb ànima que organtiza moltes activitats i caps de setmana temàtics per tal que quan el visitant marxi d’Albanyà, s’emporti coneixements i records nous. Escolteu tot el que ens ha explicat l’Esteve a l’entrevista que li hem fet.

Tot seguit hem parlat amb el president del Observatori Astronòmic d’Albanyà en Juan Carlos Casado.

 

 

 

 

 

 

Amb ell hem parlat d’astrofotografia i també de la beca que atorga l’observatori i que permet un jove participar en la expedició Shelios. En Juan Carlos ens ha explicat que observar el cel és un espectacle i que tothom té dret a poder-ne gaudir. No us perdeu l’entrevista i tot el que ens ha explicat.

A la segona hora hem parlat d’astrofísica amb el físic i astrònom resident a l’observatori en Pau Bosch.

Amb ell hem parlat de la seva tasca a Albanyà. Ens ha explicat com amb la seva tasca al observatori pot posar en pràctica tota la teoria apresa a la carrera. En Pau té clar que la física ens ajuda a fer-nos les preguntes adequades sobre el funcionament del món, més que donar-nos respostes exactes. No us perdeu detall de tot el que ens ha explicat:

I per tancar aquest Para-Sol, hem observat el Sol. En Víctor ha pogut posar l’ull al telescopi i ha pogut observar el sol, mentrestant la Mercè ha anat parlant amb en Pere Guerra el director del observatori Astronòmic d’Albanyà. Amb ell hem parlat del seu somni de descobrir un exoplaneta, i ens ha explicat que treballen intensament i que estan cada dia més a prop de poder complir aquest somni.

 

 

 

 

 

 

 

 

Escolteu aquí tot el que ens ha explicat:

 

About author