Animals de Nit entrevista a l’alcaldessa de Vilafant Consol Cantenys

Animals de Nit entrevista a l’alcaldessa de Vilafant Consol Cantenys

175 views
0

El magazín nocturn Animals de Nit va començar la seva nova etapa a ràdio Vilafant entrevistant a l’alcaldessa del municipi Consol Cantenys.

Cantenys va destacar les particularitats d’un municipi com Vilafant, dividit en tres nuclis que són el casc antic, les forques i el camp dels enginyers i “els quals són molt diferents sociològicament que es complementen molt bé“.

Pel que fa a la relació amb Figueres, Consol Cantenys va destacar la bona entesa que hi ha hagut sempre entre les dues administracions, i va afegir que tenir una capital de comarca al costat dóna moltes possibilitats al municipi per tenir una oferta lúdica, comercial i de serveis molt àmplia i la facilitat de poder compartir serveis com per exemple la gestió de l’aigua i el transport públic, però va matisar que això pot provar el risc que els barris de Vilafant es converteixin en dormitoris. Per aquest motiu explicar que “Estem treballant en el nou Pla General per poder produir activitat econòmica a la ciutat”.

Pel que fa a aquest nou Pla General que s’hauria de provar en els propers mesos des de l’Ajuntament de Vilafant estan treballant per desenvolupar l’entorn de l’estació de l’AVE, un fet que toca directament amb el barri de Sant Joan de Figueres. En aquest sentit Consol Cantenys ha manifestat que “Ens preocupa que el projecte que nosaltres tenim per l’entorn de l’AVE no sigui el mateix que té Figueres. Ens cal un model realista que encaixi amb el plantejament de barri amb infraestructures i serveis”.

Com a reptes de futur per Vilafant, en paraules de l’alcaldessa s’està treballant per revertir el sostrat socioecòmic de la vila i que hi hagi més activitat econòmica, acabant desenvolupar la zona industrial del Pont del Príncep a partir d’empreses desenvolupades tecnològicament, sostenibles i que puguin conviure amb el teixit urbà i aprofitar la situació estratègica en la que es troba el municipi, a tocar de la Nacional, l’AP-7 i l’estació de l’AVE.

Pel que fa al desdoblament de la carretera d’Olot l’alcaldessa ha manifestat que està aturat per part de l’Estat, però ha afegit que “Volem que el carrer comerç deixi de ser una carretera Nacional i passi a ser part del teixit comercial del poble”.

Finament Cantenys ha explicat que “Estem treballant amb una taula d’habitatge per crear habitatge d’emancipació per a gent jove o per a gent gran que busca una casa més petita”.

Podeu escoltar l’entrevista completa a l’alcaldessa de Vilfant a continuació:

About author

Your email address will not be published. Required fields are marked *