Analitzem la pesca des de la confraria de Roses

Analitzem la pesca des de la confraria de Roses

72 views
0

L’equip del Para-Sol ha estat en directe des de davant de la llotge de peix de Roses. Un programa on hem parlat de la professió de pescador i de la situació d’aquest sector, però també hem parlat de la professió de remendador de xarxes i el vincle de la pesca amb el turisme i l’empresariat de la vila de Roses.

Hem començat parlant amb Antoni Abad patró major de la confraria de Roses que ens ha explicat que l’ofici de pescador s’ha de portar a les venes i que cal seguir treballant per donar-lo a conèixer, ja que hi ha una manca de joves intressats en dedicar-se a aquesta professió. També hem parlat de l’aula gastronomica que ven aviat ajudarà a explicar el món de la pesca al municipi.

Tot seguit hem parlat amb Manel Gonzalez que des de jove es dedica a arreglar i a crear noves xarxes pels pescadors. Les xarxes una part molt important perquè l’ofici dels pescadors pugui seguir. Amb en Manel hem parlat dels materials que s’utilitzen per fer les xarxes i ens ha explicat que tots els que es dediquen a arreglar les xarxes, sempre vetllen per cuidar i no malmetre el medi ambient.

A la segona hora de programa amb la companyia d’en Josep Maria Dacosta, el nostre empordanoleg de capçalera, hem parlat amb en Pere Gotanegra responsable de la planta d’envasat de peix de Roses i el culpable de què al mercat hi hagi un deliciós fumet de peix. En Pere ens ha fet entrar gana perquè ens ha parlat del carpacció de gamba o la sopa de peix. També ens ha explicat que la intenció de la planta d’envasat de peix és poder ampliar els seus equipaments per poder tornar a elaborar la sepia amb pèsols llesta per obrir escalfar i menjar.

I per acabar hem parlat de la relació necessaria entre els empresaris el turisme i la pesca. En Xavi Abad consultor de presidència de l’Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus. Amb ell hem parlat del segell que han iniciat per tal de potenciar turisme i pei. Amb ell també hem parlat de la situació els empresaris associats amb la pandèmia. En Xavi ens ha deixat un missatge postitiu ja que els empresaris s’han adaptat bé a la inestabilitat d’aquesta situació.

About author