Toni Guerrero - Ràdio Vilafant 107.3fm
Dimecres, 18 d'Octubre del 2017    Facebook Ràdio Vilafant Twitter Ràdio Vilafant Youtube Ràdio Vilafant Ràdio Vilafant en directe Ràdio Vilafant a la carta 
 
RÀDIO
Notícies
Salutació
Història
Programació
Tarifes
En directe
Ràdio a la carta
Llista de correu
Contacte

PROGRAMES
Despertem Mirades (FEMGirona)
Divendres Nit
El mirall
Els 7 Capdavanters (FEMGirona)
Esclat de tenora
Fem Campana
Informatiu Local i Comarcal
La Tert˙lia
MusiKat
Quin MatÝ!
Red hot blues
Rhythm is a dancer
Ruta 66
Top 30

MULTIMEDIA
Documents
Jingles
Revista Veïns
Fotografies

 

 


Toni Guerrero
  (Locutor)
   toni@vilafant.com
   

Toni Guerrero Locutor Ràdio Vilafant


Toni Guerrero va néixer a Portugal el 1965. Fa 34 anys que va venir a viure a Catalunya, concretament a Figueres i des de l′any 1983 s′encarrega de dirigir la rÓdio municipal de Vilafant.

Des de quan ets director de RÓdio Vilafant?

Jo vaig comenšar al Camp dels Enginyers juntament amb un altre amic, Albert Besora, fent un programa musical. Ens van demanar una cinta per fer unes proves, vam presentar-les i ens van dir que sÝ. Quan vam comenšar vaig estar uns vuit o nou mesos fent moltes tasques perquŔ en una emissora petita es fa una mica de tot, per˛ després em van dir si volia quedar-m′hi no com a director sinˇ com a ôencarregatö perquŔ el director en aquells primers quatre anys havia estat Antoni Vilxes. Jo va comenšar a exercir de director quan l′ajuntament va agafar l′emissora cap a l′any 1986. Tot i que jo prÓcticament m′encarregava de tot el que intentaven era portar l′emissora endavant amb un bon equip de treball. Pensa que en aquells quatre anys van néixer emissores municipals com bolets, ara sembla que ha tornat a ressorgir aix˛ de les emissores municipals per tant sempre és bo que hi hagi bones idees. Els primers quatre anys era una emissora molt musical i després amb l′ajuntament es va anar carregant de continguts: amb notÝcies, entrevistes, informatius...

Ser director requereix tenir certes virtuts i potser fins i tot certs defectes. Podries citar-me′n uns quants?

És una mica com tot. Per ser director o dirigir una empresa s′ha de tenir una mica de mÓ esquerra amb el personal, intentar que tothom estigui content per˛ que tampoc facin el que vulguin. Sobretot intentar saber si un programa o un espai és bo per emetre′s en una hora determinada. A vegades fas coses pensant que no tindrÓs cap Ŕxit i que serÓ un fracÓs, i després veus que surt bé. En aquesta rÓdio hi ha molta m˙sica perquŔ no hi ha prou personal, treballem amb poca infrastructura i per tant has de fer el que pots amb el que tens. Per˛ a mi m′agradaria fer moltes més hores de rÓdio convencional: la rÓdio entrevista, de magazines, d′entreteniment....i molta més complicitat amb el p˙blic perquŔ sembla que la gent s′estima més una rÓdio per escoltar, no que els faci pensar molt, i a mi m′agrada més la rÓdio que fa pensar i participar. La gent vol que si surt alguna paraula sigui premi o regal, en canvi tu faries un concurs preguntant si alg˙ sap el nom del primer Tsar de R˙ssia i si hi ha un premi truquen per˛ sinˇ no. Per tant, per ser director s′ha d′intentar saber quina és la millor forma per la rÓdio...

Ha estat necessari tenir algun tÝtol universitari?

No vaig tenir la sort de poder fer carrera universitÓria, per˛ he fet cursos de rÓdio i de televisiˇ, moltes sessions de logopedes...Seria molt bo que la gent tingui la carrera per˛ aix˛ no vol dir que sigui un bon periodista, i aix˛ tampoc vol dir que una persona que no estigui llicenciada en periodisme no sigui un bon professional. A la gent li ha d′agradar el treball que exerceix, deixar-se aconsellar i aprendre perquŔ mai se sap tot, veure, participar, treure conclusions...A persones com Xavier SardÓ ning˙ li preguntarÓ si té el tÝtol, en tot cas és un bon comunicador per˛ pel xou que fa no cal el tÝtol. Tant de bo que tingués el tÝtol per˛ no crec que sigui essencial, tan sols és experiŔncia.

I en quant a RÓdio Vilafant i la seva articulaciˇ, és a dir, aquestes particularitats de informaciˇ/publicitat, quŔ n′opines?

En el nostre cas, la publicitat és un ingredient més de la programaciˇ o sigui, que ni influeix el tipus d′informaciˇ que donem a la publicitat que aconseguim, ni la publicitat que tenim influeix després a la informaciˇ, ni la m˙sica que tenim té res a veure, per tant sˇn tres coses diferents i no hi ha cap tipus de relaciˇ comercial entre la informaciˇ, la m˙sica o la publicitat.

Suposem que l′ajuntament tampoc té cap influŔncia ideol˛gica envers la programaciˇ.

És cert, des de bon principi els objectius de la rÓdio municipal van ser promulgar la llengua i la informaciˇ local, per˛ quedava ben lluny la possibilitat que els ajuntaments exercissin algun poder ideol˛gic per dir-ho aixÝ, tan sols l′exerceix econ˛micament. La base de RÓdio Vilafant és la lliure expressiˇ.

I quŔ me′n dius del tractament que reben els radiooients dels locutors com vosaltres, és a dir, aquesta confianša que els inspireu?

RÓdio Vilafant inspira una gran confianša entre els seus seguidors, possiblement perquŔ la majoria dels locutors es dirigeixen a ells de tu a tu, desperten pel matÝ, els acompanyen durant el dia, conversen amb ells, i quasi sempre amb un grau de naturalitat i amistat que difÝcilment s′aprecia en altres mitjans audiovisuals.

El locutor sempre té el problema de saber si l′estÓ escoltant alg˙ i probablement all˛ que es diu a alg˙ no li agrada i a altres si, per tant és difÝcil. Quan fem rÓdio fˇrmula, com que ens referim només a la canšˇ, és una cosa inerta, que la gent no sent. Per˛ quan parlem de locuciˇ o el tipus de missatge sempre s′ha de fer d′una manera clara, entenedora, que arribi a tot el p˙blic. D′altra banda, si no estÓs segur d′haver estat escoltat pots repetir all˛ que has dit perquŔ no tens el suport de la imatge.

Per acabar, en el terreny de la informaciˇ, la rÓdio ha estat el mitjÓ de comunicaciˇ que ha generat més popularitat. A quŔ penses que es deu?

Penso que es deu a la companyia que t′ofereix la rÓdio en contra de la televisiˇ, perquŔ amb la primera pots estar fent altres tasques. Aix˛ no vol dir que constantment li prestem atenciˇ per˛ si en un moment determinat alguna cosa ens crida l′atenciˇ llavors si que pugem el volum. Principalment, per˛, és per la simultane´tat que té i per all˛ que diuen ôés que ho han dit per la rÓdioö, com si aixÝ es verifiqués l′autenticitat.

 

LOCUTORS
Felip Morillo
Gerard Boris
Ivßn Yerpes
Joan A. Blanco
Josep Cros
Josep Palmada
Julia Ruiz
Lluis Guerrero
Marc Holgueras
Marti AugÚ
MercŔ MaynÚ
MercŔ Munt
Miquel Triadˇ
Montse Arche
Oscar Adroher
Pitu Dos Santos
Toni Guerrero
Toni Naranjo
Victor Grau

ENLLAÇOS
Ajuntament de Vilafant
La Xarxa


 
 

 

RÓdio Vilafant 107.3FM - http://www.radiovilafant.net - Disseny i programaciˇ: Miquel Triadˇ

 
 
Ràdio Vilafant 107.3FM Ajuntament de VilafantAjuntament de Vilafant